SDS MSDS Europe oferuje obecnie przygotowanie e-SDS, karty charakterystyki ze scenariuszem narażenia, w języku angielskim, jak również w większości europejskich języków. 

Istnieją wymagania dotyczące przygotowania scenariuszy narażenia dla substancji niebezpiecznych produkowanych lub importowanych do UE w ilościach powyżej 10 ton rocznie.

Rozpowszechnianie informacji o substancjach:

Producenci i dostawcy muszą zapewniać, że substancje sprzedawane w Europie mają scenariusz narażenia jako dodatek do karty charakterystyki. Musi być to zrobione, gdy substancja została zarejestrowana w ECHA.

Istnieje wymóg, aby dostawca mieszaniny rozpowszechniał informacje z różnych scenariuszy narażenia dla składników mieszaniny. Dostawcy mieszanin mogą rozpowszechniać informacje na trzy sposoby:

Dostawca może zapisać odpowiednie informacje ze scenariuszy narażenia w karcie charakterystyki produktu, a następnie dostarczyć tę kartę charakterystyki bezpieczeństwa użytkownikom.

Dostawca może opracować scenariusz narażenia dla mieszaniny i dołączyć go jako załącznik do karty charakterystyki dla mieszaniny.

Dostawca może dołączyć scenariusze narażenia dla komponentów jako dodatek do karty charakterystyki dla mieszaniny.

Należy zwrócić uwagę, że karta charakterystyki produktu musi być również przygotowana do scenariusza narażenia.

 

Zobacz przykład tutaj, otwórz w PDF:

Angielski przykład dla 1 substancji.

Angielski przykład mieszaniny (2 substancje)

Przykład norweski dla 1 substancji.

Szwedzki przykład dla 1 substancji.

Duński przykład dla 1 substancji.

 

Cena TYLKO za tłumaczenie scenariusza e-SDS / scenariusza narażenia, skontaktuj się z nami, dziękujemy.

Cena za stworzenie e-SDS/scenariusza narażenia od 2695 zł za każdy

Ceny zależą od tego, czy jest to tylko jedna substancja, czy też jest to mieszanina kilku substancji, dzięki czemu praca jest bardziej wymagająca.

Scenariusz narażenia jest zwykle opracowywany na podstawie raportu bezpieczeństwa chemicznego (CSR).

Jeśli masz pytania, skontaktuj się z nami. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.